Sektor NVO vesti

Izbeglička realnost

Ознаке: ,

Objavio Zoran Markovic

Izbeglice, raseljena lica i migranti su grupe koje su u mnogim državama marginalizovane, što predstavlja veliku prepreku za mir i stabilnost u društvu. Integracija ovih grupa u društvo je otežana rastućom netolerancijom i rasizmom u lokalnim zajednicama, političkom apatijom, kao i nerešenim pravnim statusom ovih lica, zbog čega se ona često suočavaju sa otežanim životnim uslovima.

Seminar „Izbeglička realnost“ je međunarodni projekat koji ima cilj da informiše mlade ljude o okolnostima u kojima žive izbeglice, raseljena lica i migranti, kako bi se širenjem svesti o tome doprinelo mobilisanju lokalnih zajednica i omladinskih organizacija u rešavanju ovog problema. Na seminaru će se okupiti 30 mladih ljudi iz deset država – Ukrajine, Gruzije, Jermenije, Poljske, Palestine, Malte, Italije, Belgije, Holandije i Srbije, koji će kroz radionice i diskusije razmeniti iskustva i znanja o potrebama i izazovima s kojima se susreću ove marginalizovane grupe u svakoj od zemalja učesnica seminara.

Seminar organizuje omladinska organizacija „Tvoja zona“ iz Beograda, u saradnji sa poljskom organizacijom „Jedan svet“. Projekat je finansiran od strane Programa Evropske unije „Mladi u akciji“ i Fondacije Fridrih Ebert.

Učesnici će imati priliku da rade u interkulturalnom okruženju, steknu dublje razumevanje o problemima izbeglica, raseljenih lica, i migranata, saznaju više o programu „Mladi u akciji“ i mogućnostima koje ovaj program pruža, kao i da započnu rad na novim projektima sa partnerima iz drugih zemalja.

„Tvoja zona“ poziva zainteresovane od 18-30 godina da se prijave za učešće na seminaru „Izbeglička realnost“, koji će se održati od 3-11. Aprila 2011. na Avali u Hotelu „Sučević“. Prednost imaju pripadnici neke od gore navedenih grupa. Učešće na seminaru je besplatno i svi troškovi smeštaja i ishrane su pokriveni, a zvaničan jezik projekta je engleski.

Zainteresovani se mole da pošalju popunjen prijavni formular na sofija.zaklan.predojevic@gmail.com do 01.04.2010 godine. (Subject: Prijava za seminar).

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.


This site is under Creative Commons license.

Projekat Portal civilnog društva Srbije podržala je Fondacija za otvoreno društvo.
Izradu sajta podržalo Ministarstvo spoljnih poslova Norveške.