Sektor NVO vesti

Album sećanja na naše pretke iz Prvog svetskog rata

Ознаке: ,

Objavio Zoran Markovic

U okviru aktivnosti za obeležavanje sto godina od Prvog svetskog rata, Savez potomaka ratnika Srbije od 1912.-1920. sa blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Irineja, objavljuje javni poziv za slanje fotografija i učestvovanje u stvaranju portala „Album sećanja na naše pretke iz Prvog svetskog rata

Pozivaju se građani Srbije, Srbi u regionu i dijaspori da dostave fotografije svojih predaka, autobiografske spise, dnevnike, razglednice, pisma vojnika i ostali istorijski materijal iz perioda Prvog svetskog rata i učestvuju u stvaranju „Albuma sećanja na naše pretke iz Prvog svetskog rata“ i na taj način budu deo ovog važnog jubileja za srpsku i svetsku istoriju.

Portal će biti dostupan za slanje fotografija i drugog materijala od 19. marta do 30. aprila, nakon čega će sto odabranih fotografija biti izloženo na otvorenom prostoru na mestima od istorijskog značaja za period Prvog svetskog rata.

Za ovu priliku izrađen je spot u produkciji Akademije umetnosti, koji se može pogledati na linku: http://www.youtube.com/watch?v=4YEQJgEfSME.

Projekat je rađen u saradnji sa Vladom Republike Srbije, sufinansirala ga je Kancelarija za dijasporu i Srbima u regionu, uz podršku Ministarstva odbrane i Srpske pravoslavne crkve.

(Savez potomaka ratnika Srbije od 1912.-1920)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.


This site is under Creative Commons license.

Projekat Portal civilnog društva Srbije podržala je Fondacija za otvoreno društvo.
Izradu sajta podržalo Ministarstvo spoljnih poslova Norveške.