Monitoring bužeta Budžetske vesti, NVO vesti

Lokalni budžetski forum

Ознаке: , ,

Objavio Zoran Markovic

Lokalni budžetski forum – javna rasprava o budžetu za 2016. godine, biće održan, 21. decembra 2015. godine u 18h u prostorijama zgrade beogradske opštine Vračar (Njegoševa 77).

Pozivamo vas da prisustvujete raspravi i svojim pitanjima, komentarima i sugestijama doprinesete kvalitetu diskusije. Zaključci sa ovog događaja pomoći će odbornicima prilikom donošenja konačne odluke o budžetu za 2016. godinu.

Prisutnima će se obratiti dr Tijana Blagojević – predsednica opštine Vračar, Dušan Dinčić – predsednik opštine Savski venac, Edip Šerifov – predsednik opštine Zvezdara i Dejan Kovačević – predsednik opštine Stari grad. Javna rasprava je namenjena svim zainteresovanim građanima, predstavnicima biznis zajednice, medija i udruženja građana, koje pozivamo da kritički prate realizaciju budžeta u narednoj godini.

Po uzoru na mnoge razvijene lokalne zajednice, ove jeseni stanovnici opštine Vračar imaju priliku da utiču na trošenje novca iz budžeta svoje opštine za 2016. godinu! Vračarke i Vračarci su putem glasanja imali priliku da odlučuju za onaj projekat koji je prema njihovom mišljenju od najveće važnosti za život u opštini. Predloženi projekti bili su raspoređeni u tri grupe: komunalno uređenje, bolji uslovi obrazovanja i socijalna politika. Glasanje u opštini Vračar organizovano je u periodu od 24. do 27. novembra u Gradskom uslužnom centru, a najviše glasova dobili su sledeći predlozi:

  • Pomoć u kući za vračarske seniore (socijalna politika) – 108 glasova;
  • Vračunari (bolji uslovi obrazovanja) – 66 glasova;
  • Urbani džepovi Vračara (komunalno uređenje) – 50 glasova.

Glasanju se odazvalo više od 500 Vračarki i Vračaraca.

(Balkanska istraživačka mreža, BIRN Srbija)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.


This site is under Creative Commons license.

Projekat Portal civilnog društva Srbije podržala je Fondacija za otvoreno društvo.
Izradu sajta podržalo Ministarstvo spoljnih poslova Norveške.