Sektor NVO vesti

Ekonomske aktivnosti OCD

Ознаке: , ,

Objavio Zoran Markovic

Resursni centar Građanskih inicijativa i TACSO kancelarija u Srbiji pozivaju na događaj koji će u fokus staviti ekonomske aktivnosti organizacija civilnog društva. U prvom delu biće predstavljeni rezultati istraživanja o ekonomskoj aktivnosti organizacija civilnog društva, dok ćemo se u drugom delu baviti temom socijalnog preduzetništva u Srbiji.

Ovaj događaj ima za cilj da ukaže na realno stanje i potrebe OCD koje se odnose na uspešnije obavljanje privredne delatnosti, ali i na ključne nedostatke u zakonskom okviru i praksi kada je u pitanju socijalno preduzetništvo, te ponudi preporuke za njihovo unapređenje.

Istraživanje o ekonomskoj aktivnosti organizacija civilnog društva, prvo ovakve vrste kod nas, sproveo je TACSO Resursni centar Građanskih inicijativa, u periodu avgust – novembar 2017. godine. Preko 700 OCD (udruženja, zadužbina i fondacija) koje su registrovane za obavljanje privredne delatnosti dalo je odgovore na pitanja o finansijskim kapacitetima i stabilnosti svojih organizacija (načinima finansiranja, broju zaposlenih) i uticaju obavljanja privredne delatnosti na njihov rad (ko podstiče, a šta otežava obavljanje privredne delatnosti; ko su najčešći korisnici/ce roba/usluga od privredne delatnosti; kako se formira njihova cene, a kako vrši promocija).

Nalazi prikupljeni tokom ovog istraživanja biće korišćeni za iniciranje dijaloga između OCD i drugih zainteresovanih aktera, promovisanje postojećih primera dobre prakse i podizanje svesti među drugim OCD o uticaju obavljanja privredne delatnosti na njihovu finansijsku održivost.

Molimo vas da potvrdu učešća na ovom događaju pošaljete do četvrtka, 8. novembra 2017. godine na e-mail:  teodora@gradjanske.org, a za dodatna pitanja i informacije možete se obratiti Đurđi Đukić na e-mail: djurdja@gradjanske.org.

Organizatori nisu u prilici da pokriju putne troškove učesnika/ca.

Poziv i agenda.

(Tim Resursnog centra Građanskih inicijativa i TACSO Kancelarije u Srbiji)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.


This site is under Creative Commons license.

Projekat Portal civilnog društva Srbije podržala je Fondacija za otvoreno društvo.
Izradu sajta podržalo Ministarstvo spoljnih poslova Norveške.