Sektor NVO vesti

EU & civilno društvo: Quo Vadis?

Ознаке: , , ,

Objavio Zoran Markovic

Tehnička podrška organizacijama civilnog društva (TACSO), regionalni projekat finansiran od strane Evropske unije (EU) organizuje konferenciju“EU & civilno društvo: Quo Vadis?” – zajedničko ispitivanje mogućnosti za budućnost Zapadnog Balkana i Turske (Western Balkans and Turkey – WBT).Ovaj regionalni događaj okuplja predstavnike organizacija civilnog društva (OCD), aktiviste, socijalna preduzeća, akademike i predstavnike vlada zemalja Zapadnog Balkana, Turske, Evropske unije (EU) i mnoge druge, da razgovaraju o pitanjima civilnog društva, prateći proces demokratizacije u regionu. Događaj se organizuje u Beogradu, od 10. do 12. oktobra, 2017. godine.

Ovaj događaj će istovremeno obeležiti i uspešan završetak EU TACSO projekta u zemljama Zapadnog Balkana i Turskoj.

Pozivamo vas da nam se pridružite na “WBTFuture! Days”, 11. i 12. oktobra 2017, koji će obuhvatiti niz raznih sesija, kao i Sajam organizacija civilnog društva.

“WBTFuture! Days“biće otvoreni 11.oktobra od 09:30 u Sava Centru, u Beogradu i 12 .oktobra od 11:00 do 13:00 časova u EU Info centru, Kralja Milana 7, u Beogradu.

WBT srb[4799]

U sredu 11.oktobra, uvodni govornici na “WBTFuture! Days“bićeChristian Danielsson, Generalni Direktor EU Direktorata za proširenje i susedsku politiku i Tanja Miščević, PhD, Šefica pregovaračkog tima za pristupanje Republike Srbije EU, nakon čega je plenarna debata EU & civilno društvo: Quo Vadis?

Paralelno, u Sava centru će izlagači Sajma organizacija civilnog društva, Građani u akciji! predstaviti svoje proizvode i promovisati socijalno preduzetništvo.

U četvrtak 12.oktobra, Panel diskusija „Kako komuniciramo EU?“ fokusiraće se na postignute rezultate u pogledu promocije vrednosti EU, politika i procesa pridruživanja građanima u regionu. Cilj i implikacije pridruživanja EU trebali bi postati razumljivi građanima regiona Zapadnog Balkana i Turske i trebalo bi da odražavaju prednosti za svakodnevni život, na taj način obezbeđujući podršku zasnovanu na dobro informisanom mišljenju i realnim očekivanjima. Diskusija će ispitati ulogu državnih institucija i OCD u ovom procesu, kao i na koji način se relevantne informacije mogu formatirati i prezentovati,

Panelistikinje će biti predstavnice regionalnih OCD, vladinih institucija i ekspertkinje za komunikacije.

Događaj je kreiran sa ciljem da doprinese stvaranju ključnih tačaka u regionu koji je izložen raznim izazovima i pretnjama. Kada je reč o razvoju demokratije, postoji čak i veća potreba za energičnim organizacijama civilnog društva i za regionalnim diskurzivnim aktivnostima.

Detaljne informacije o događajima nalaze se u Agendi.

Opšti cilj TACSO projekta bilo je osnaživanje civilnog društva u okviru participativne demokratije; stimulisanje podsticajnog okruženja i kulture za civilno društvo, kao i jačanje sveukupnih kapaciteta i odgovornosti organizacija civilnog društva Zapadnog Balkana i Turske. Ovaj opšti cilj je u velikoj meri postignut. Međutim, složena regionalna realnost konstantno nastavlja da ispoljava nove izazove sa kojima se treba suočiti i prevazići ih. U proteklih 8 godina TACSO je organizovao preko 1500 događaja, sa učešćem 20.000 predstavnika OCD. TACSO je proizveo 820 različitih izveštaja, priručnika i vodiča, a svi oni dostupni su na www.tacso.org. TACSO web site zabeležio je skoro 3 milliona pregleda stranice i pola miliona jedinstvenih posetilaca.

Za više informacija, molimo posetite www.tacso.org ili kontaktirajte Sanelu Tunović, ekspertkinju za komunikacije na e-mail: sanela.tunovic@tacso.org.

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.


This site is under Creative Commons license.

Projekat Portal civilnog društva Srbije podržala je Fondacija za otvoreno društvo.
Izradu sajta podržalo Ministarstvo spoljnih poslova Norveške.