Sektor NVO vesti

Festival Starih Rimljana

Ознаке: , ,

Objavio Zoran Markovic

rimljani

Pokret gorana Vojvodine organizuje međunarodni volonterski kamp „Festival Starih Rimljana“ koji se održava od 07. do 19. semptembra  u „Ekološkom centru Radulovački“ u Sremskim Karlovcima, uz podršku Mladih Istraživača Srbije i Opštine Sremski Karlovci. Kamp okuplja 15 volontera (iz Nemačke, Rusije, Belgije, Španije, Grčke, Turske i Srbije) sa zajedničkim ciljem da doprinesu razvoju Sremskih Karlovaca organizujući edukativno-zabavne radionice za decu i mlade.

Tokom prvih radnih dana učesnici su se upoznali sa osnovnim elementima kulture rimske civilizacije, i istorijskim detaljima iz perioda njihove dominacije na ovim prostorima, te sa njihovim svakodnevnm životom (načinu oblačenja, ishrane, provođenje slobodnog vremena)  kako bi nakon toga zajedničkim radom osmislili i napravili ručno pravljenu garderobu, igre, makete, grnčariju te druge materijale koji su im neophodni za zabavno-edukativne radionice za program „Rimsko Dvorište“ koji će se odigrati u „Ekološkom centru Radulovački“ (Mitropolita Stratimirovića 5, Sremski Karlovci) 16-17.09. od 15 do 19 časova i na taj način zabaviti, animirati i edukovati decu i mlade iz Sremskih Karlovaca, na temu Rimskog carstva.

I ove godine je Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije kroz program Mladi su zakon obezbedilo sredstva za (su)finansiranje  40 volonterskih kampova u Republici Srbiji , ovaj volonterski kamp jedan je od njih.

(Pokret gorana Vojvodine)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.


This site is under Creative Commons license.

Projekat Portal civilnog društva Srbije podržala je Fondacija za otvoreno društvo.
Izradu sajta podržalo Ministarstvo spoljnih poslova Norveške.