Sektor NVO vesti

Prijave za članstvo u Baštalištu

Ознаке: , , ,

Objavio Zoran Markovic

Prijavite se za članstvo u sezoni 2017/18. i to najkasnije do 19. novembra (nedelja) u ponoć.

Baštalište je zajednica urbanih baštovana koja je 2013. uspostavila zajedničku organsku baštu na samo 10km od centrа Beogrаdа. Širi okviri Baštališta podrazumeva podizanje svesti stručne, političke i opšte javnosti o značaju i koristi baštenskih zajednica, kao i njihovu promociju kao alata za ekološki, ekonomski, socijalni i zdravstveni razvoj gradova.

Sezona 2016/17. zvanično se završava 30. novembra, a već od 1. decembra startuje nova sezona sa novim članovima. Većina ovogodišnjih članova ostaje sa nama, ali imamo i nekoliko slobodnih parcela te vas ohrabrujemo da se prijavite, najkasnije do 19. novembra (nedelja) u ponoć. Prijem novih članova obavlja Komisija za prijem na osnovu primljenih prijava i intervjua. Komisiju čine članovi Baštališta sa minimum dvogodišnjim iskustvom.

Biti član Baštališta znači raspolagati ograđenom parcelom od 40ak kvadrata u okviru Baštališta, u periodu decembar-novembar. Članovi potpisuju ugovor sa koordinatorom Baštališta, udruženjem “Ama Centar“. Na svojoj parceli, članovi gaje isključivo jednogodišnje kulture, a svi plodovi koje odneguju pripadaju njima.

(Baštalište)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.


This site is under Creative Commons license.

Projekat Portal civilnog društva Srbije podržala je Fondacija za otvoreno društvo.
Izradu sajta podržalo Ministarstvo spoljnih poslova Norveške.