Sektor NVO vesti

Sarajlije pobedile na jedanaestom KRAFU

Ознаке: , , ,

Objavio Zoran Markovic

Žiri Kragujevačkog festivala antiratnog, angažovanog i akademskog filma (Kraf) 2017. godine u sastavu: Dejan Dabić (filmski kritičar i reditelj), predsednik i članovi, Marija Ilić (novinarka i producentkinja) i Hadži Zoran Đorđević (filmski kritičar), jednoglasno je doneo sledeću odluku o nagradama:

Prva nagrada dodeljuje se filmu „Čistoća“ reditelja Nevena Samardžića u produkciji Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu.

Obrazloženje:

„Drama u kojoj se našao glavni junak Fuad koji pokušava da se oslobodi teškog poroka narkomanije, opisana je dramaturški slojevito i rediteljski ubedljivo, bez zanemarivanja socijalnog i porodičnog konteksta“.

Druga nagrada – dodeljuje se filmu „Soba smrti“ reditelja Nemanje Ćeranića u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.

Obrazloženje:

„Priča Stivena Kinga adaptirana je i prilagođena turbulentnim događajima iz naše bliske prošlosti i producirana, u svim elementima, znatno iznad proseka za jedan studentski film“.

Treća nagrada – dodeljuje se filmu „13+“ u režiji Nikice Zdunić u produkciji Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu.

Obrazloženje:

„Lepo snimljena i nenametljivo vođena filmska priča o iskušenjima sazrevanja i odrastanja devojčica u jednom veoma osetljivom životnom periodu“.

Hrvatski film je takođe dobio i novoustanovljeno priznanje “Film mladih” koje dodeljuje Dramski studio Doma omladine u Kragujevcu.

(NVO “MillenniuM”)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.


This site is under Creative Commons license.

Projekat Portal civilnog društva Srbije podržala je Fondacija za otvoreno društvo.
Izradu sajta podržalo Ministarstvo spoljnih poslova Norveške.