Sektor NVO vesti

Izrada Indeksa dobre uprave na lokalnom nivou

Ознаке: , , ,

Objavio Zoran Markovic

Radionicu „Izrada Indeksa dobre uprave na lokalnom nivou“, realizuje Stalna konferencija gradova i opština u partnerstvu sa Kancelarijom za saradnju sa civilnim društvom.

Radionica „Izrada Indeksa dobre uprave na lokalnom nivou“ je prva aktivnost/komponenta projekta „Unapređenje efikasnosti i delotvornosti lokalne samouprave“, koji sprovodi Stalna konferencija gradova i opština – Savez gradova i opština uz podršku nemačke razvojne saradnje u okviru GIZ projekta „Podrška reformi javne uprave u Republici Srbiji“.

Projekat „Unapređenje efikasnosti i delotvornosti lokalne samouprave“ ima za cilj jačanje kapaciteta lokalne samouprave da upravlja resursima i podiže kvalitet usluga koje pruža građanima, uz poštovanje principa dobre uprave. Projekat se realizuje u periodu od 1.11.2017. godine do 30.11.2019. godine.

Cilj prve komponente projekta je razvoj Indeksa dobre uprave, koji će biti na raspolaganju jedinicama lokalne samouprave kao operacionalizovani pokazatelj dobre uprave i alat za učenje u elektronskom obliku.

Imajući u vidu značaj rada civilnog sektora na planu ostvarenja principa Dobre uprave, pozivamo organizacije koje se bave promocijom i unapređenjem ovih principa, odnosno koje prate rad organa lokalne samouprave, da uzmu učešće i daju svoj doprinos u izradi Indeksa dobre uprave na lokalnom nivou.

Radionica će se održati u sredu, 10. januara 2018. godine sa početkom u 12,00 časova, u prostorijama Stalne konferencije gradova i opština, Beograd, Makedonska 22, 8. sprat.

Organizator nije u mogućnosti da snosi putne troškove organizacija koje dolaze van Beograda.

Za sve dodatne informacije, možete se obratiti Mariji Lukić, projektnoj menadžerki, putem elektronske pošte marija.lukic@skgo.org.

Molimo vas da potvrdite učešće na radionici do 08. januara 2017. godine.

Pozivno pismo

Agenda

Prvi koncept Indeksa dobre uprave.

(Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.


This site is under Creative Commons license.

Projekat Portal civilnog društva Srbije podržala je Fondacija za otvoreno društvo.
Izradu sajta podržalo Ministarstvo spoljnih poslova Norveške.